My Travel Guru

Turnul Eiffel din Paris

Turnul Eiffel este cel mai emblematic obiectiv turistic din Paris.

Revolutia Industriala din Europa a adus o noua tendinta: folosirea metalurgiei in constructii. Din aceasta cauza rolul inginerului a devenit tot mai important, in unele cazuri chiar rivalizand cu cel al arhitectului. Construit in anul 1889, Turnul Eiffel din Paris, este probabil cel mai celebru exemplu pentru aceasta noua intrebuintare a metalului. Turnul poarta numele arhitectului, designerului si inginerului care l-a ridicat.

Turnul Eiffel, Paris

Turnul Eiffel, Paris

Turnul Eiffel este cea mai intalta structura din Paris si a fost timp de 40 de ani, cea mai intalta din lume. Lucrarea din metal, a carei structura este facuta doar din fier, este destul de usoara si rezistenta la viteze foarte mari ale vantului. Unul dintre motivele pentru care o vizita in varful Turnului Eiffel este unica, este tocmai faptul ca structura este deschisa si se afla in bataia vantului. Structura deschisa a turnului permite turistilor sa vada prin turn – pot sta intr-o parte si privi prin scheletul turnului in cealalta parte, sau spre un alt etaj al turnului.

Turnul Eiffel din Paris a fost construit initial pentru Expozitia Mondiala din 1889, ca o comemorare a 100 de ani de la Revolutia Franceza. In timpul constructiei si chiar si dupa terminarea sa, au fost multi francezi care au considerat structura odioasa si total inestetica. Cu timpul insa, criticile au fost calmate si turnul Eiffel a devenit cel mai de seama simbol si obiectiv turistic al Parisului si al intregii Frante.

Turnul Eiffel este un obiectiv turistic care a primit de-a lungul timpului peste 200 de milioane de turisti. Exista si in zilele noastre persoane care catalogheaza Turnul Eiffel drept un cliseu, dar putini sunt aceea care isi pot lua ochii de la el seara, cand in fiecare ora este inundat intr-o ploaie de lumina. Turnul Eiffel a ajuns sa se confunde cu orasul Paris si nimeni nu isi poate imagina “Orasul Luminii” fara Turnul Eiffel iar o vizita la Paris, este incompleta fara o oprire in varful Turnului Eiffel.

2 thoughts on “Turnul Eiffel din Paris

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.