My Travel Guru

Vacanta culturala la Varsovia

Varsovia este o un oras vestic la preturi estice.

Varsovia este capitala Poloniei, un oras ce merita vizitat pentru a va lasa invaluiti de atmosfera sa de neuitat. Tot ce trebuie facut pentru a ramane vrajiti pentru totdeauna de Varsovia este sa petreceti aici cateva zile. Varsovia este un oras neobisnuit, situat in centrul Europei la intersectia dintre rutele de legatura intre est si vest si intre nord si sud. Varsovia isi fascineaza turistii cu istoria sa, clima placuta si monumentele pe care le are. Orasul starneste curiozitate cu individualismul sau, intriga datorita culturalismului foarte diversificat, datorat influentelor atat de diferite dintre estul si vestul Europei. Varsovia se adapteaza la nou dar in acelasi timp incearca sa pastreze foarte frumos si traditiile istorice.

Varsovia

Varsovia

Din ce in ce mai des orasul de pe Vistula surprinde prin dezvoltarea sa dinamica ce se manifesta si printr-o schimbare in bine a imaginii pe care orasul o are in randul turistilor. Una dintre caracteristicile orasului o reprezinta abundenta contrastelor. Acest lucru de datoreaza faptului ca obiective turistice, biserici, cladiri si complexe arhitectonice sau monumente din Varsovia ce au suferit de pe urma razboaielor mondiale, au fost reconditionate intr-un mod foarte meticulos si astazi se gasesc in vecinatatea edificiilor inspirate din arhitectura moderna. Multe dintre monumentele din Varsovia au fost apreciate de UNESCO si drept urmare Centrul Vechi din Varsovia a fost ales printre membrii de pe lista Patrimoniului Universal UNESCO.

Un weekend sau o mini vacanta la Varsovia poate fi foarte usor suprapusa peste unul din numeroasele evenimente culturale cum ar fi spre exemplu “Concursul International de Pian Frederic Chopin”, “Jazz Jamboree” sau “Zilele verii de jazz din Varsovia”. Varsovia este foarte bine pregatita sa primeasca turstii. Inca din anii 80, Varsovia a fost un oras ce a prezentat interes pentru marii investitori in domeniul hotelier. In prezent exista reprezentati ale multor lanturi internationale de hoteluri cum ar fi: Le Royal Meridien, Holiday Inn, Intercontinental, Marriott, Mercure, Sheraton si Ibis. Pe langa o varietate mare de hoteluri orasul ofera turistilor si alte posibilati de cazare cum ar fi hosteluri si campinguri. Acest lucru face posibil pentru absolut orice turist sa gaseasca exact oferta de cazare pe care o considera potrivita pentru excursia sa in Varsovia.

One thought on “Vacanta culturala la Varsovia

  1. haisamergem

    Am stat in Varsovia 7 zile si am avut timp sa descopar mare parte din frumusetea sa. Nu e un oras care sa-ti taie rasuflarea, dar daca stii ce sa vizitezi si daca iti place sa descoperi lucruri noi, Varsovia te va cuceri. De exemplu, in 2008, am fost prezent la manifestarile care au avut loc de ziua nationala si, crede-ma, ca polonezii m-au surprins mai mult decat placut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.