My Travel Guru

Vacanta in insula Creta, Grecia

Insula Creta din Grecia este o destinatie de vacanta accesibila si foarte placuta.

Creta este una dintre primele insule grecesti care ne vin in minte cand ne gandim la vacante insorite pe malul marii. Insula de vacanta Creta are doua caracteristici care o deosebesc de restul insulelor grecesti. Primul lucru il reprezinta muntii superbi iar al doilea este reprezentat de istoria foarte bogata. Insula Creta este a 5-a insula ca marime din Marea Mediterana, populatia fiind localizata in marea ei parte pe coasta de nord.

Vacanta in Creta, Grecia

Vacanta in Creta, Grecia

Mare parte din estul insulei Creta este acum dedicata turismului bazat pe pachete de vacanta. Localnicii si cei care iubesc insulele grecesti considera aceasta parte a insulei un cosmar al neoanelor, al barurilor si discotecilor dar pentru turistii aflati in cautare de posibilitati de distractie poate fi exact locul potrivit. Partea de vest insa este foarte frumoasa si mai putin atinsa de dezvoltarea turistica agresiva. Aici pot fi admirati muntii in toata splendoarea lor, exista o coasta mai salbatica nitel si plaje mai putin aglomerate.

Climatul in insula Creta este dominat in principal de veri calde si lungi fara pic de nori, iar iernile sunt blande ceea ce face din Creta o destinatie turistica ce poate fi aleasa pe tot parcursul anului. Turistii care aleg sa viziteze si centrul insulei se vor putea bucura de munte si de o multitudine de obiective arheologice. Peisajele sunt si ele cu adevarat frumoase, ceea ce face din Creta o destinatie excelenta de vacanta.

Plajele din partea de vest a insulei Creta sunt exagerat de multe atat in nord cat si in sud. Ele sunt despartite de munti  inalti. Acesti munti sunt indeajuns de inalti incat in nord pot fi furtuni sau poate ploua torential iar in sud cerul poate fi senin si insorit. Plajele din nord sunt mai populare printre turisti si sunt legate intre ele de o autostrada mare care se intinde cat e insula Creta de lunga. Unele dintre plajele din aceasta parte a Cretei au ales sa promoveze industria pachetelor turistice all inclusive, in special cele aflate la vest de Chania. Aici hotelurile ce ofera pachete all inclusive freamata de turisti in cautare de vacante de vis in Creta.

Exista insa si multe statiuni in Creta, de dimensiuni mai mici, confortabile si cu un aer mai retras, care pot fi pe placul multor turisti. Plajele din partea cea mai vestica sunt cele mai izolate si cele mai frumoase. Aceste plaje sunt aproape goale cat e ziua de lunga dar pot deveni un magnet pentru cei ce calatoresc cu autocarul.

In partea de sud, muntii intra aproape vertical in mare, ceea ce face ca o parte buna de coasta sa fie nelocuita. Din loc in loc se mai gaseste cate un golf care gazduieste o mica statiune. Spre est, in zona Plaka, dezvoltarea turistica incepe din nou sa fie importanta. In orice parte a coastei de sud a Cretei, muntii ofera niste peisaje magnifice.

Complexele de vacanta all inclusive tind sa fie ingramadite in jurul fostei capitale a insulei Creta, Chania. O plaja foarte lunga ce se intinde spre vest atrage turistii in cautarea unei vieti de noapte tumultoase sau pe cei aflati in cautarea posibilitatilor de practicare a sporturilor acvatice. Coasta vestica este potrivita pentru cei care se bucura de frumusetea naturii. Stancile abrupte sunt presarate cu golfulete idilice care sunt foarte populare printre turisti, dar care sunt in general cam rupte de civilizatie. Muntii sunt o frumusete a insulei Creta dar mai ales in sud unde coboara direct in mare. Aici statiunile sunt mai putine, dar tind sa fie un pic mai selecte.

3 thoughts on “Vacanta in insula Creta, Grecia

  1. Travel Guru Post author

    Am ales o poza de pe o plaja din Creta la intamplare. N-as putea sa-ti spun exact din ce zona este dar in Creta gasesti plaje foarte frumoase la tot pasul 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.