My Travel Guru

Video: Clipurile oficiale Romania, land of choice

S-au lansat clipurile oficiale “Amazing Romania – Land of choice”.

Au fost lansate cele doua video clipuri oficiale ale ministerului turismului menite sa promoveze turismul romanesc in lume. Primul clip este un “teaser” – un videoclip menit sa incite, sa ridice semne de intrebare celor ce-l vizioneaza. Apoi va fi difuzat cel de-al doilea clip in care sunt prezentate oportunitatile turistice ale Romaniei.

Conform contractului vor fi difuzare 550 de spoturi pe Eurosport si 475 de spoturi pe Eurosport 2, o campanie de sponsorship pe canalul Eurosport de 325 billboard-uri de sase secunde si o campanie de difuzare pe internet a 9.000.000 bannere. Pe CNN vor fi difuzate 529 de spoturi. Aceasta campanie se va desfasura in perioada august – decembrie 2009 si are evident drept scop cresterea numarului de turisti strini in Romania. Costurile totale ale campaniei “Romania – The Land Of Choice” sunt estimate la aproximativ 1.6 milioane euro. Partea buna este ca aceste costuri sunt achitate de BRD in schimbul afisarii unui mic banner la sfarsitul clipului.

Clipurile par interesante si probabil vor aduce un plus de imagine Romaniei; si probabil vor fi si turisti care vor decide sa viziteze tara noastra. Problema va aparea abia atunci cand acesti turisti vor veni si vor constata ca multe zone din tara sunt in paragina, ca nu avem drumuri, ca infrastructura este total inadecvata. Care mai este sensul campaniei daca turistii care vor veni in Romania, se vor intoarce in tarile lor si vor transmite prietenilor toate aceste aspecte negative?! Nu sunt oare bani irositi daca efortul turistic nu este sustinut pana la capat? Marketingul din gura in gura este probabil mult mai credibil decat niste clipuri, chiar daca in aceste clipuri apar Nadia, Ilie si Hagi…

Iata cele doua video clipuri ale campaniei Amazing Romania – The Land Of Choice

 Primul clip Romania -Land of Choice este menit sa trezeasca interesul:

Cel de-al doilea clip Romania – Land of Choice prezinta oferta turistica a Romaniei:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.